Ny CFO i Smart Innovation Norway: – Skal gå mange år før man kjeder seg her!

Etter sommerferien ble Smart Innovation Norways økonomiavdeling styrket med en ny økonomisjef. Stian Johansen har erfaring både som revisor og regnskapssjef og gleder seg til nye utfordringer i en annen type bedrift.

– Denne stillingen er et steg opp og jeg trigges av utfordringen. Det blir også spennende å jobbe i et forsknings- og innovasjonsselskap, som er noe helt annet enn jeg har gjort før, forteller Stian Johansen, fersk økonomisjef (CFO) for Smart Innovation Norway.

Etter masterutdannelsen i økonomi og administrasjon ved Universitetet i Stavanger (UiS), jobbet Johansen som revisor i PwC i flere år, først i Stavanger og deretter i hjembyen Sarpsborg. Ved siden av jobben tok han en ny master i regnskap og revisjon ved Norges Handelshøyskole (NHH), før han fikk jobben som regnskapssjef hos Fresenius Kabi i Halden. Nå er han på plass hos Smart Innovation Norway.

Vil bidra til struktur og oversikt

– Jeg tror det skal gå mange år før man kjeder seg her, sier en smilende Johansen om inntrykket han har av selskapet så langt.

Han er klar for både å lære mye nytt gjennom de ulike forretningsområdene og avdelingene til Smart Innovation Norway, men tror også at han kan bidra med sin erfaring i sin nye rolle som økonomisjef.

– Hos Fresenius Kabi hadde jeg personalansvar i tillegg til ansvar for tallene, og med tyske eiere var det høyt tempo og krav om orden og struktur. Jeg har forstått at Smart Innovation Norway har vokst mye på kort tid, og da er det veldig vanlig at ting sklir litt ut. Derfor håper jeg at dette er et bra tidspunkt for meg som er litt hjernevasket av den tyske strukturen å komme inn på, og at jeg kan bidra til å stramme opp og sørge for god struktur og oversikt over tallene, sier Johansen og ler.

Tatt godt imot

I første omgang har han som mål å få kontroll på økonomien og sette i gang gode prosesser for å gi bedre oversikt over hvor mye penger selskapet har å rutte med.

– Jeg håper vi kan komme dit etter hvert at vi hver måned kan presentere en oversikt som viser hvor mye penger vi har fremover i tid, hva som går til lønninger og hva vi har tilgjengelig til diverse utstyr. Tanken er at det skal gå raskt og enkelt å svare på forespørsler om nye innkjøp, påpeker økonomisjefen.

Etter et par uker i ny jobb, har Johansen rukket å få et positivt bilde av både selskap og ansatte. Selv om han fortsatt trenger tid til å sette seg inn i hva hver avdeling gjør, har han i det minste møtt mange blide kolleger.

– De fleste er veldig glade og sosiale, sikkert litt på grunn av at man har savnet å være på kontoret sammen. Mange er nysgjerrige og jeg føler meg veldig godt mottatt, forteller han.