Ny styreleder i Smart Innovation Norway

– Håper Smart Innovation Norway kan dra nytte av kunnskapen og kompetansen jeg har opparbeidet meg gjennom mange år

Etter åtte år i styret og fire år som styreleder i et Smart Innovation Norway i medvind, gir nå Oddmund Kroken stafettpinnen videre til Ole Andreas Schärer.

– Ja, du kan si jeg gir meg på topp, men jeg tror fortsatt Smart Innovation Norway bare står i startgropa, sier Oddmund Kroken, avtroppende styreleder i Smart Innovation Norway.

I løpet av de åtte årene han har sittet i styret, har virksomheten opplevd eventyrlig vekst, både i form av antall prosjekter, aktiviteter og ikke minst ansatte – men også i form av firedoblet omsetning.

I tillegg har Smart Innovation Norway blitt godkjent som forskningsorganisasjon av Norges Forskningsråd, klyngen NCE Smart Energy Markets har blitt gullsertifisert og selskapet har attpåtil startet en ny næringsklynge, Cluster for Applied AI.

Hyller dedikerte mennesker

– Det har vært en vanvittig utvikling og det har vært veldig spennende å sitte i styret. Da selskapets innovasjonsplattform, altså områdene man skulle jobbe på, ble etablert, lyktes man veldig godt med forretningsmodellen, påpeker Kroken. Han legger til:

– Så kan man spørre seg hvordan dette har vært mulig, og det er på grunn av et veldig bra team med dedikerte og motiverte mennesker som sammen har klart å skape utviklingen. Det handler om humankapital.

Kroken tror fundamentet og markedsposisjonen som er skapt i Smart Innovation Norway i løpet av de siste årene danner et solid grunnlag for videre vekst. Og han er ikke i tvil om at han nå overlater skuta i trygge hender.

Styreleder med solid erfaring

– Jeg hadde et sterkt ønske om å komme inn i styret i Smart Innovation Norway igjen. Det var ikke noe utpreget ønske å bli styreleder, men jeg sa ja til å stille og jeg mener at jeg har ett og annet å bidra med på enkeltområder, forteller påtroppende styreleder Ole Andreas Schärer.

Han har sittet i Smart Innovation Norways styre tidligere og har også vært involvert i inkubatoren. Schärer er i utgangspunktet lærer og har 23 års fartstid i ungdomsskolen og videregående skole. Han har også elleve år bak seg som personlig rådgiver ved det gamle skipsverftet Fosen Mekaniske Verksteder AS. Siden 2006 har Schärer jobbet i Siva. Onsdag 30. juni er det imidlertid slutt – da går han av med pensjon.

– Det Siva står for som organisasjon og det samfunnsoppdraget og mulighetsrommet de har gjennom sine programmer og eiendomsselskaper har medført at jeg har stor interesse for de miljøene som Siva medfinansierer, blant annet inkubatoren til Smart Innovation Norway i Halden, sier Schärer. Han fortsetter:

– Derfor bestemte jeg meg for å ta noen år til og delta både på inkubator- og næringshagesiden, slik at jeg møter Siva fra andre siden av bordet. Jeg vil prøve å utnytte den kunnskapen og kompetansen jeg har opparbeidet meg gjennom mange år og håper Smart Innovation Norway kan dra nytte det.

Flere nye fjes

Det er ikke bare Ole Andreas Schärer som kommer inn Smart Innovation Norways styre i år. Også Ulrika Holmgren (ansatterepresentant) og Harald Holone (Høgskolen i Østfold) er nye medlemmer, mens Mona Askmann og Carl Morten Gjeldnes går ut i tillegg til Kroken.

Det vil si at nytt styre består av følgende medlemmer:

  • Ole Andreas Schärer, styreleder
  • Ulrika Holmgren
  • Harald Holone
  • Lene Mostue
  • Arild Pettersen
  • Asgeir Tomasgard
  • Eric Tomas Nordlander
  • Knut Harry Helland Johansen

– Jeg er rimelig sikker på at vi skal klare å videreføre den utviklingen som selskapet har lagt veien klar for. Jeg gleder meg til å samarbeide med en dedikert stab med administrerende direktør Kjell Reidar Mydske i spissen. Dette er et så veldrevet selskap at oppgaven blir å videreutvikle det på en sunn og god forretningsmessig måte, avslutter Schärer.