Ny CEO i Smart Innovation Norway på plass

Samme dag som avtroppende CEO i Smart Innovation Norway, Thor Mosaker, hadde sin siste dag i selskapet, ble det klart at tidligere klyngeleder Kjell Reidar Mydske blir ny administrerende direktør.

– Selskapet har meget kompetente ledere og medarbeidere som jeg gleder meg til å samarbeide med. Det gode lokale samarbeidet i Halden med IFE, Høgskolen i Østfold, næringslivet og kommunen synes jeg gir et fantastisk utgangspunkt for oss, sier påtroppende administrerende direktør (CEO) i Smart Innovation Norway, Kjell Reidar Mydske.

Han startet formelt i sin nye stilling allerede 1. mars 2020.

Styrets førstevalg

Mydske har bakgrunn fra og brenner for både forretnings- og samfunnsutvikling, og styret i Smart Innovation Norway er svært fornøyde med ansettelsen av ny toppleder i selskapet.

– Kjell Reidar Mydske var vårt førstevalg i den rekrutteringsprosessen vi har vært gjennom og det er godt å få en ny leder på plass, kommenterer styreleder Oddmund Kroken.

Han forteller at Mydske bringer med seg god og svært relevant erfaring inn i stillingen, gjennom blant annet bred salgs- og ledererfaring fra roller som salgsdirektør i Brynild Gruppen og som Sales and Marketing Director i det børsnoterte Doro AB.

Mydske har også erfaring fra konsulent- og rådgivningssiden gjennom Accenture og som medgründer i konsulentselskapet Flowit.

– Kjell Reidar innehar i tillegg meget gode mellommenneskelige egenskaper og er en målrettet teamspiller som vil bidra meget godt i videreutviklingen av selskapet, påpeker Kroken.

Verdifull kjennskap til selskapet

Mydske har siden januar 2019 vært leder av selskapets klyngeaktiviteter, kjenner både selskapet og organisasjonen godt og inngår allerede i selskapets ledergruppe. Det gir noen klare fordeler.

– Gjennom min jobb har jeg fått lov til å bli kjent med alle ansatte og svært mange av våre partnere. Jeg er meget imponert over både bredden og dybden på kompetansen til oss alle sammen. Vi har mange gode initiativer på gang som vil utvikle selskapet videre. Kjennskapen til selskapet og partnerne ønsker jeg å utnytte slik at vi lykkes med disse initiativene og skaper bærekraftig samfunns- og næringsutvikling, understreker Mydske.

Han ser frem til å ta fatt på jobben som øverste leder i Smart Innovation Norway og ønsker å bidra til å videreføre og videreutvikle selskapet ytterligere innen selskapets ekspertiseområder kunstig intelligens, smarte byer og samfunn, smarte energisystemer og bærekraftig forretningsutvikling.

– Når jeg prater med våre medlemmer og ser hva de gjør, er det tydelig at de tar ansvar for det grønne skiftet og ser mulighetene dette skaper. Å bidra til at næringslivet og offentlig sektor ser mulighetene og viktigheten av bærekraft, og at dette blir en integrert del av nærings- og samfunnsutvikling, er vår viktigste utfordring. Min ambisjon er at Smart Innovation Norway blir ledende i Norden på dette, forteller Mydske.

Nøkkelen til suksess

Han omtaler seg selv om en inkluderende leder og trekker fram tillit, åpenhet, samarbeid, innovasjon og vekst som nøkkelord for å lykkes i sin nye lederstilling.

– Det er et godt miljø og en god kultur hos oss og jeg ønsker å bidra til at denne videreføres. Jeg tror på betydningen av at vi alle får anvendt vårt potensial. Det er viktig at vi sammen videreutvikler en strategi og gjennomfører i henhold til denne, sier Smart Innovation Norways ferske CEO, og legger til:

– Jeg har fått erfare kraften i åpen innovasjon og samarbeid mellom oppstartsselskaper, etablert næringsliv, forskning, offentlig sektor og investorer. Her i Smart Innovation har vi jobbet slik en god stund allerede. Dette tror jeg er nøkkelen til å lykkes fremover.