Partnerkonferansen 2023: Rekordmange deltakere, nettverking og prisdryss

Torsdag arrangerte Smart Innovation Norway Partnerkonferansen 2023 – med rekordstort oppmøte. I tillegg til flere digitale deltakere, hadde 120 personer fra fjern og nær, offentlig som private aktører, funnet veien til Halden og Smart Innovation Arena.

– Partnerne våre er gullet, og økosystemet rundt. Dette er en dag for å fokusere på partnerne og samspillet dem imellom, med vekt på hvordan vi kan hjelpe hverandre. Det er partnernes dag, understreker Eli Haugerud, leder for Communities hos Smart Innovation Norway.

Selskapet leder tre næringsklynger og det årlige arrangementet Partnerkonferansen er en fantastisk møteplass og arena for å knytte kontakter og bygge nettverk.

– Smart Innovation Norway og klyngene representerer et ekstremt godt nettverk og god kompetanse på mange områder. Under Partnerkonferansen treffer vi mange potensielle partnere og samtalepartnere. I tillegg er det veldig hyggelig å være her, kommenterer André Mikalsen fra Mikalsen AI, som lager et rammeverk for å bruke kunstig intelligens i norsk næringsliv.

Innholdsrik dag

Partnerne fikk levert pitcher fra spennende tech startups, foredrag fra etablerte bedrifter i klyngen om kunstig intelligens, energi og innovasjon, en innføring i den 20 år lange historien til Smart Innovation Norway, samt deltatt i workshop om hvordan man best samhandler med innbyggerne i samfunnet. Sist, men ikke minst, var det satt av god tid til mingling.

Helt på tampen av programmet, og tradisjonen tro, ble årets klyngepartner i de tre næringsklyngene kåret. I 2023 kan vi med glede gratulere følgende partnere med velfortjente priser:

  • Årets klyngepartner i NCE Smart Energy Markets: Intelis
  • Årets klyngepartner Cluster for Applied AI: Kantega
  • Årets klyngepartner Cluster for Decommissioning and Repurposing: Norsk nukleær dekommisjonering (NND)

Tidenes klyngepartner

I år ble det i tillegg delt ut en helt spesiell pris, kalt Tidenes klyngepartner. Den gikk til en trofast og viktig følgesvenn for Smart Innovation Norway gjennom 20 år, nemlig Halden kommune.

– Vi er utrolige takknemlige for denne prisen. Smart Innovation Norway har vært viktig for Halden kommune hele veien. Uavhengig av hvem som har sittet med politisk styring, har Smart Innovation Norway vært en viktig bærebjelke i arbeidet med utviklingen av samfunnet og næringslivet i Halden. Det betyr mye å få en slik anerkjennelse og gir økt motivasjon til å jobbe videre, sier en overrasket og glad Linn Laupsa, varaordfører i Halden.

Dagen ble avsluttet på Byparken med jubileumsmiddag, hvor selskapets ansatte omgitt av gode partnere markerte at Smart Innovation Norway i 2023 fyller 20 år.