En samling av mange dyktige folk som ønsker å endre verden i en positiv retning

Partnerkonferansen 2021 samlet over 80 deltagere fra NCE Smart Energy Markets og Cluster for Applied AI til årets største happening for klyngepartnere.

Av Peter Gørbitz, 22. november 2021

Nærmere 60 deltagere var til stede i Smart Innovation Norway sitt hovedkontor på Remmen, samtidig som en rekke klyngepartnere også fulgte arrangementet digitalt. Etterpå vanket det mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde deltagere, men litt ekstra fornøyd var nok founder og CTO i MHTech, Ole Harald Moe. Da årets klyngepartner i NCE Smart Energy Markets skulle kåres var det nemlig MHTech som trakk det lengste strået.

– Det var veldig stas og hyggelig å bli kåret til årets klyngepartner. Jeg ser på det som en annerkjennelse for at vi er positive og prøver å bidra med det vi kan inn i klyngen. Vi har dessuten også fått positiv oppmerksomhet fra samarbeidspartnere i forbindelse med kåringen, så det er jo også hyggelig sier Moe.


Du nevnte det også fra scenen under Partnerkonferansen, men hvorfor er klyngemedlemsskapet så viktig for dere?

– Det er fordi vi er et lite selskap med spisskompetanse. Vi kan ikke ha spisskompetanse på alle komplementære områder. Da er det bedre å finne andre aktører som kan bidra med spisskompetanse på andre felt forteller Moe engasjert.

  • For de som vil vite mer om hvordan årets klyngepartner i NCE Smart Energy Markets jobber med klynger anbefaler vi å ta en titt på dette flotte innlegget Ole Harald skrev etter prisutdelingen. Se innlegg

Videre benytter prisvinneren anledningen til å trekke frem kvaliteten på årets Partnerkonferanse.

– Det var interessante faglige innlegg og mye flinke folk, så det var veldig bra. Ikke minst var det en samling av mange dyktige folk som ønsker å endre verden i en positiv retning.

I Cluster for Applied AI var det IFE som stakk av med prisen som årets klyngepartner. Senior forretningsutvikler Petter Kvalvik tok imot prisen på vegne av IFE. Han var naturligvis meget fornøyd med utmerkelsen.

– Det var veldig hyggelig å bli kåret til å årets klyngepartner! Det viser at arbeidet vi legger ned i klyngen blir lagt merke til og verdsatt sier Kvalvik.


Hva er det som motiverer dere i IFE til å legge ned så mye tid og arbeid i klyngen?

– Aktiv deltagelse i klyngen gjør at vi kommer i kontakt med mange aktører, og da særlig småbedrifter, som jobber med AI. Dermed kan vi få en bedre forståelse av hvilke utfordringer de jobber med, og hva vi kan bidra med.

Som Moe fra MHTech er Kvalvik også meget fornøyd med Partnerkonferansen 2021.

– Jeg synes det var en veldig god konferanse. Det var bra med tid til det sosiale, samtidig som det også var et veldig sterkt faglig program. Vi kommer definitivt tilbake neste år!

Klyngeleder for Cluster for Applied AI, Marianne Jansson Bjerkman, er naturligvis meget fornøyd med de gode tilbakemeldingene på årets Partnerkonferanse. Hun satte også spesielt stor pris på å få møtt mange av klyngepartnerne fysisk, etter lange perioder med kun digitale samlinger.

– Det var veldig hyggelig å møte så mange av klyngens partnere igjen, noen av dem hadde man jo faktisk bare møtt gjennom skjermen før Partnerkonferansen! Det var også spennende å høre fra mange av de fra scenen, og å se hvordan partnerne selv oppdaget nye synergier og muligheter for samarbeid som ellers ikke er åpenbare. Dette lover godt for klyngens videre vekst og utvikling!

Hun får støtte av klyngeleder i NCE Smart Energy Markets, Eli Haugerud:

– Årets partnerkonferanse var en fantastisk mulighet til å treffe partnere, og ikke minst for å oppnå «klyngeeffekten» i praksis. Jeg gleder meg allerede til neste års partnerkonferanse, som skal bli enda større og bedre!

Partnerkonferansen 2022 vil gå av stabelen 13. oktober, og i den forbindelse anmoder vi naturligvis alle sammen om å holde av datoen allerede nå!