Klimastreiken: – Det grønne skiftet starter innenfra, hos deg og meg

KLIMASTØTTE: Leder for Smarte Byer & Samfunn hos Smart Innovation Norway, Thor Moen, har tatt initiativ til å markere klimastreiken som skjer verden over fredag 27. september. (Foto: Mari K. Buckholm)

Smart Innovation Norway støtter klimastreiken:

– Det grønne skiftet starter innenfra, hos deg og meg

Førstkommende fredag skal Smart Innovation Norway markere sin støtte til den globale klimastreikbølgen. Selskapet oppfordrer sine samarbeidspartnere til å gjøre det samme.

Av Mari Kristine Buckholm, 25. september 2019

– Alt startet med Greta Thunbergs skolestreik. Den siste uka har det vært store markeringer over hele verden. Det handler om å ta klimaendringene på alvor og gjøre noe med det, sier leder for Smarte Byer & Samfunn hos Smart Innovation Norway, Thor Moen.

I løpet av de siste dagene, i forbindelse med FNs klimatoppmøte i New York, har en bølge med klimastreiktiltak preget mediebildet kloden over. Nå ønsker Smart Innovation Norway å vise sin støtte gjennom en markering på arbeidsplassen.

– Vi vil motivere og oppfordre alle våre samarbeidspartnere til en markering i forbindelse med den globale Fridays for Future-streiken fredag 27. september, forklarer Moen.

Konkrete tiltak på arbeidsplassen

Førstkommende fredag vil Smart Innovation Norway selv markere klimastreiken gjennom ett eller flere miljøvennlige tiltak.

– Det finnes nok av inspirasjon og ideer å hente fra mediebildet verden over. Det kan for eksempel være å ha en sykkeldag, en bilfri dag, en kjøttfri dag eller vi kan slå av alle lys, påpeker Moen og fortsetter:

– Frem til 27. september 2020, altså i ett år fremover, vil vi ta i bruk og teste ut bærekraftig servering i alle våre møter, konferanser og aktiviteter. Hensikten er å legge en strategi som passer vår virksomhet og bygger oppunder målene om en bærekraftig fremtid.

Går foran for klimaet

Smart Innovation Norway driver med uavhengig, anvendt forskning og spesialiserer seg på forskningsbasert næringsutvikling innenfor smart energi, smarte samfunn og ny teknologi – alt for å bidra til bærekraftige samfunn i fremtiden, i tråd med the UN's sustainability goals.

Moen er tydelig på at organisasjoner som Smart Innovation Norway bør gå foran i arbeidet med å sette klodens klima på dagsordenen.

– Det er viktig for oss å vise at vi står bak dette initiativet. Vi støtter ønsket om at ledere i nøkkelposisjoner i hver verdensdel, i hvert land, i hver region – alle beslutningstakere på alle nivåer over hele verden – skal gjøre mer for klima og miljø enn vi gjør i dag, forteller han.

Moen understreker samtidig at fredagens markering ikke skal være en engangssak, men at tanken er å inspirere og påvirke til endring.

– Det begynner først og fremst med oss selv; det grønne skiftet starter innenfra, hos deg og meg.

Om Fridays for Future

  • #FridaysForFuture er en bevegelse som ble startet i august 2018, etter at den da 15 år gamle Greta Thunberg satt utenfor Riksdagen i Stockholm hver skoledag i tre uker i protest mot mangel på klimahandling. Hun postet det hun gjorde på Instagram og Twitter og det gikk raskt viralt.
  • 8. september bestemte Greta seg for å fortsette streiken hver fredag til svensk politikk endret seg til å være i samsvar med Paris-avtalen.
  • Hashtaggene #FridaysForFuture og #ClimateStrike spredte seg og mange studenter og voksne begynte å protestere utenfor parlamentsbygninger verden over.

Kilde: www.fridaysforfuture.org