Smart Innovation Norways EU-prosjekter skildret på høyprofilert plattform

Smart Innovation Norway har de siste årene landet flere prestisjefylte EU Horisont 2020-prosjekter. I tillegg har de fleste av disse prosjektene blitt vist frem gjennom EU-kommisjonens BRIDGE-initiativ.

Heidi Tuiskula.

I februar ble tre av Smart Innovation Norways Horisont 2020-prosjekter, FLEXGRID, SENDER og E-LAND, omtalt i samme BRIDGE-nyhetsbrev.

Det er litt av en prestasjon.

– Dette er absolutt noe å være stolte av, men for meg sier det mer om verdien vi ser i BRIDGE-samarbeidet og innsatsen vi legger ned i det, kommenterer Heidi Tuiskula.

Hun er stedfortredende avdelingsleder for Forskning & Innovasjon i Smart Innovation Norway.

Adresserer tverrgående problemer

BRIDGE er EU-kommisjonens initiativ som forener Horisont 2020s prosjekter innen smarte nett, energilagring, øyer og digitalisering for å skape et strukturert syn på tverrgående problemer som oppstår i demonstrasjonsprosjektene og kan utgjøre et hinder for innovasjon.

– BRIDGE-prosessen fremmer kontinuerlig kunnskapsdeling mellom prosjekter slik at de kan levere konklusjoner og anbefalinger om fremtidig utnyttelse av prosjektresultatene, med en enkelt stemme, gjennom fire forskjellige arbeidsgrupper som representerer hovedinteresseområdene datahåndtering, forretningsmodeller, forskrifter og forbruker- og borgerengasjement, forklarer Tuiskula.

Smart Innovation Norway koordinerer og deltar i ulike prosjekter som er invitert til å delta i BRIDGE.

– Gjennom denne muligheten har vi fordelt eksperter på ulike arbeidsgrupper for å dele funn fra prosjektet vårt, samt å lære av andre. I tillegg dedikerer vi en spesiell innsats for å formidle våre prosjektfunn og aktiviteter i BRIDGE-nyhetsbrevet, som spres bredt til forsknings- og innovasjonsaktører, sier Tuiskula.

Felles budskap til beslutningstakere

De fleste av Smart Innovation Norways Horisont 2020-prosjekter har blitt portrettert gjennom BRIDGE på grunn av deres relevans og betydning for EU-kommisjonen, samt på grunn av selskapets aktive deltakelse og nettverksinnsats. Prosjekter som EMPOWERINVADE, E-LAND, SENDER and FLEXGRID er noen av de vellykkede bidragsyterne til BRIDGE.

– Vi er ivrige etter å dele kunnskap fra prosjektene våre, og BRIDGE er en flott plattform for oss å gjøre det. Det gjør det også mulig for oss å påvirke beslutningstakerne, og når du kan samarbeide med andre prosjekter, kan du lage et felles budskap og få det effektivt formidlet til ulike viktige beslutningstakere, understreker Tuiskula.

Hun forklarer at Smart Innovation Norways strategi har et sterkt fokus på å takle klimautfordringen og støtte selskapenes behov for å gå over i den digitaliserte verden. Gjennom disse aktivitetene har Smart Innovation Norway som mål å skape en bærekraftig effekt ved å utvikle et grønt samfunn og nye arbeidsplasser.

– Innen anvendt forskning fokuserer vi sterkt på innovasjonsledelse, forretningsaspekter og utnyttelsesforbedring for å utvide effekten. Vi bruker profesjonell prosjektledelse og pilotledelseskompetanse, og vi setter alltid våre ambisiøse mål utover prosjektets varighet, avslutter Tuiskula.