Etablerer kontakt med indiske selskaper for å jobbe med felles EU-søknader

Denne uka deltar Smart Innovation Norways seniorforsker Sanket Puranik på konferansen India Smart Utility Week, hvor han viser frem selskapets Horisont 2020-prosjekter E-LAND og RESOLVD.

India Smart Grid Forum (ISGF) har organsert flaggskip-konferansen sin, India Smart Grid Week (ISGW), siden 2015 og arrangementet er ansett som ett av topp fem internasjonale arrangementer innenfor smarte nett og smarte byer.

i år har konferansen skiftet navn til India Smart Utility Week (ISUW) og avholdes i New Delhi fra 3. til 7. mars 2020.

Viser frem teknologi

– Hovedformålet vårt er å vise frem det beste av teknologiene vi utvikler gjennom våre to Horisont 2020-prosjekter E-LAND and RESOLVD, sier Smart Innovation Norways seniorforsker, Sanket Puranik, som deltar under konferansen på vegne av selskapets forskningsavdeling.

Sanket Puranik i India.

– ISUW har spesielt fokus på transformasjon i distribusjonsnett og RESOLVD-prosjektet utvikler nyskapende verktøy og teknologier som er relevante for å lykkes med å transformere drift av distribusjonsnett, forklarer Puranik.

I løpet av konferansedagene håper han å komme i kontakt med strømselskaper som har behov for løsningene som utvikles gjennom RESOLVD-prosjektet.

Networking for fremtidig samarbeid

I E-LAND jobber prosjektpartnerne med å utvikle en verktøykasse for å støtte og bidra i utviklingen av karbonnøytrale energiøyer.

– Vi samarbeider med den indiske distribusjonsnettoperatøren BYPL og ønsker å løfte frem dette samarbeidet for å tiltrekke oss oppmerksomhet i det indiske markedet, påpeker Puranik. Han legger til:

– Det har kommet en ny Horisont 2020-utlysning på samarbeid mellom EU og India innen smarte nett. Vi ser frem til å etablere kontakt med indiske aktører for å jobbe med denne felles EU-søknaden og til å fortsette vårt samarbeid med India etter E-LAND.

I tillegg til å delta under konferansen, representerer Puranik de to forskningsprosjektene på EU-paviljongen, hvor alle Horisont 2020-prosjekter har “boder” og presentasjoner.

Se agenda for EU -paviljongen

Om ISUW 2020

  • India Smart Utility Week (ISUW) er organisert som en internasjonal konferanse og utstilling, med tema “Smart Energy and Water for Smart Cities”. Konferansen avholdes i New Delhi fra 3.-7. mars 2020.
  • ISUW 2020 bringer sammen ledende selskaper innen energi, gass og vann, samt beslutningstakere, regulatorer, investorer og verdens fremst eksperter og forskere på smart energi.
  • Deltakerne diskuterer trender, deler beste praksis og viser frem neste generasjons teknologier og produkter innen smart energi og smarte byer.