Intensivprogrammet «ByggSammen» skal fjerne ditt største pes

– Finner smartere løsninger på gamle problemer

I slutten av august går første samling i programmet «ByggSammen» av stabelen. Er du entreprenør, byggvareprodusent eller i byggvarehandelen, er dette en sjanse du ikke vil gå glipp av.
Video: ByggSammen

– Entreprenører vi har snakket med forteller at de bruker tid og krefter på ting de egentlig ville brukt på andre oppgaver. Et eksempel er fakturagodkjenning, som det ikke er uvanlig å bruke én time på, per faktura. Det er mye bortkastet tid, sier Jan Fredrik Bjørntvedt, som skal lede programmet «ByggSammen» med makker André Mamelund.

– Programmet går ut på at vi med en enkel metode, og i samarbeid med andre aktører, finner smartere løsninger på gamle problemer, forteller han.

Jan Fredrik Bjørntvedt

Bjørntvedt (bildet) har 10 års erfaring fra NRK som prosessleder, og bidrar fortsatt der med internprogram om innovasjon, mens Mamelund er tjenesteansvarlig Bygg hos Logiq AS og har lang erfaring fra byggebransjen.

Forenkling i hektisk hverdag

Intensivprogrammet består av fire samlinger á to-tre timer (pluss noe individuell oppfølging) og den første ruller i gang 24. august, med VINN som lokal arrangør.

– Vi tar med glede utfordringen som vertskap i «ByggSammen»-programmet. Samse tak, under kyndig veiledning, frigjør ressurser i bransjen og inspirerer oss til ekstra innsats, kommenterer Magne Beddari, seniorrådgiver i VINN.

– Alle som ønsker forenkling i en hektisk hverdag bør melde seg på. Det finnes enormt mange områder hvor man bruker mye tid som man nok helst skulle ha brukt på mer produktive aktiviteter. Det er ofte ikke så lett å ta tak i eller se problemene eller hva som egentlig er årsaken alene. Ofte er det sammensatt og involverer flere, og med nettverkseffektene vi her kan utnytte kan vi få fortgang på dette, sier Mamelund.

Ifølge duoen er programmet spesielt godt egnet for små og mellomstore aktører i byggebransjen som ønsker å forenkle måten de jobber på, slik at de kan bruke mer tid på å skape verdi for kundene sine.

André Mamelund

– Men vi har også sett at de større ofte ser seg blinde i store svært langsiktige prosjekter, og «glemmer» å ta enkle grep for å fjerne unødig ressursbruk i problemstillinger som har raske løsninger. Mange kan nok få «aha!» opplevelser – uansett størrelse, påpeker Mamelund (bildet).

Metoder og samarbeid

«ByggSammen» har som mål å etablere en metodikk for å gjøre deltakerne i stand til å ta tak i problemstillinger de har, og gjennomføre tiltak for å løse problemene raskt med konkrete løsninger.

– Digitalisering blir sett på som «dyrt og vanskelig». Vi skal ufarliggjøre dette å vise at det er mulig å gjøre ting raskt og høste gevinster raskt, røper Mamelund.

Han mener det viktigste budskapet å ta med seg tilbake fra programmet er at for å bli bedre må man jobbe mer med de områdene hvor man ikke er så flink. I tillegg er samarbeid et nøkkelord.

– Skal vi klare å komme videre må vi i mye større grad samhandle og hjelpe hverandre på tvers av roller, med hverandres utfordringer. Vi må rett og slett bli mer interessert i hva de andre rundt oss sliter med, og hvordan vi kan bidra for dem. Da er det også noen som bidrar for deg. Det er det vi mener med «ByggSammen», og det er det vi ønsker å få til på samlingene, forklarer Bjørntvedt.

Om ByggSammen

  • Et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Smart Innovation Norway og BIM Verdi. 
  • Et kompakt, innholdsrikt og fremtidsrettet læringsprogram spesielt utviklet for entreprenører, byggevareprodusenter og handelshus.
  • I løpet av kurset får deltakerne innsyn i hva de som lykkes med kunderettet digitalisering av vareflyten i byggenæringen gjør.

Kilde: byggsammen.net

Meld deg på