Elena Calzado: – Jeg får folk til å se ideene sine på en annen måte

– Jeg får folk til å se ideene sine på en annen måte

I september ble Smart Innovation Norways forskningsavdeling styrket med en internasjonal prosjektleder. Elena Calzado fra Spania gleder seg til å bli en del av selskapet.

– Dette er en stor og interessant utfordring. Jeg kjenner selskapet fra før gjennom å ha jobbet som konsulent i EU-prosjekter. Etter 20 år som konsulent ønsker jeg å følge et prosjekt fra vugge til grav, noe jeg ikke har fått gjøre før, sier Elena Calzado, nyansatt som internasjonal prosjektleder i Smart Innovation Norway.

Calzado har bachelor i kjemi fra Universidad Complutense de Madrid, og har tilbrakt de to siste tiårene involvert i forsknings-, utviklings- og innovasjonsaktiviteter i forskjellige sektorer, inkludert energi, landbruksmat, miljø og helse.

Verdifull erfaring

I tillegg til å jobbe som konsulent innen forskning og utvikling, har hun jobbet som veileder for gründere, som tekniker for kunnskapsoverføring, som leder av flere nasjonale teknologiplattformer, og som ekstern evaluator av forsknings- og utviklingssøknader for både det spanske departementet og EU-kommisjonen.

Elena Calzado, internasjonal prosjektleder i Smart Innovation Norway.

Nå skal Calzado (bildet) bidra til å skrive gode forskningssøknader for Smart Innovation Norway med mål om å få midler fra EU-kommisjonen, og også bidra til å gjennomføre prosjektene på en forsvarlig og vellykket måte. Hun har høye forventninger til oppgaven som venter:

– Det internasjonale miljøet i Smart Innovation Norway er fantastisk. Jeg elsker å jobbe med mennesker fra forskjellige land og kulturer. Jeg elsker også å jobbe med forskningsprosjekter innen energisektoren og vil bruke min kunnskap og kompetanse i EU-prosjekter.

Sosial og kreativ kollega

Med sin bakgrunn tror Calzado at hun vil bringe både erfaring og kreativitet inn i selskapet.

– Vanligvis er jeg i stand til å få folk til å se ideene sine på en annen måte; vurdere aspekter og se etter påvirkning i andre miljøer. Jeg kan også hjelpe forskerne med å komme nærmere markedet fordi jeg har jobbet i ulike selskaper, bransjer og prosjekter. Jeg kobler sammen forskjellige ideer og får dem til å fungere sammen, forklarer hun.

Calzado kommer for det meste til å jobbe fra Spania, men hun vil være til stede på Smart Innovation Norway-kontoret i Halden i én uke annenhver måned. Som kollega beskriver hun seg selv som sosial og direkte.

– Jeg er åpen og ærlig, og jeg liker å prate. Fordi jeg er veldig direkte, kan jeg kanskje noen ganger oppfattes som uhøflig, men det er bare min spanske væremåte, avslutter Elena Calzado med et smil.