BabySensor hentet nesten ni millioner kroner på en drøy måned

Anita Fevang og selskapet hennes BabySensor har nådd en viktig og etterlengtet milepæl i de fleste gründeres liv – nemlig produksjon av første prototype. Fevang går også inn i sommeren med en vellykket kapitalinnhenting bak seg.
BabySensor har tre ulike størrelser på armbåndet slik at det kan følge barnet fra 0 til 5 år. FOTO: BabySensor
BabySensor har tre ulike størrelser på armbåndet slik at det kan følge barnet fra 0 til 5 år. FOTO: BabySensor

BabySensor er en høyteknologisk babycall som blant annet måler trender i barnets temperatur, puls, oksygenopptaket og temperaturen i rommet.

Gjennom abonnement kan man få tilgang til 4G, gjestebruker og to ukers historiske data.

Bakgrunnen for utviklingen av produktet var at Anita Fevang og mannen som småbarnsforeldre savnet en pålitelig alarm på telefonene sine som sa ifra om noe ikke stemte med spedbarnet deres.

Men selv om BabySensor først var ment til bruk på babyer, ser man i dag at bruksområdene er flere. Både større barn, pasienter og eldre kan være aktuelle målgrupper.

Internasjonal oppmerksomhet

Etter flere års arbeid med utvikling, testing og organisasjonsbygging innad og rundt bedriften, kom Fevang i gang med produksjonen av den første prototypen i sommer.

De første sensorene leveres til markedet i slutten av juli, og neste produksjonsserie er allerede planlagt.

Eigil Rudsar, CEO i babySensor, og Anita Fevang, gründer og COO i BabySensor. FOTO: BabySensor
Eigil Rudsar, CEO i BabySensor, og Anita Fevang, gründer og COO i BabySensor. FOTO: BabySensor

BabySensor har fått internasjonal oppmerksomhet fra blant annet Japan, Tyskland, USA og Øst-Europa, og kapitalinnhentingen Fevang begynte på i vinter, har vært svært vellykket. På bare cirka en måned hentet hun hele 8,75 millioner kroner.

Men det er ikke hvem som helst som får være med på BabySensor-eventyret.

– Jeg er veldig opptatt av integritet, bærekraft og verdier. Derfor har jeg intervjuet hver eneste investor selv for å forsikre meg om at de deler samme verdisett som meg, sier gründeren.

Avgjørende hjelp fra inkubatoren

Anita takker de mange lagspillerne sine for all hjelp og støtte underveis.

– Selv har jeg bakgrunn fra barnevernet og er absolutt ingen teknolog. Men jeg har aldri vært redd for å spørre om hjelp, og det har jeg fått, forteller hun.

Fevang framhever særlig Smart Innovation Norways inkubator og Proventia i Telemark.

– Smart Innovation Norway har hjulpet meg når bistand har vært helt avgjørende for videre drift og utvikling. Blant annet med bistand til markedsføringsekspertise og juridiske spørsmål. Det setter jeg utrolig stor pris på, sier Anita Fevang.