«Årets Partner» Multiconsult takker næringsklyngen for unike muligheter

STOLTE VINNERE: Jan Stefan Karlsson (til venstre) og Rune Winther i Multiconsult mottok prisen for “Årets Partnerbedrift” under Partnerkonferansen 2019. (Alle foto: Mari K. Buckholm)

«Årets Partner» Multiconsult om klyngesamarbeidet:

– Å være en del av klyngen er udelt positivt

Nytt av året i næringsklyngen NCE Smart Energy Markets er utdelingen av prisen «Årets Partnerbedrift». Sterk konkurranse til tross, Multiconsult vant prisen takket være sin bemerkelsesverdige innsats og bidrag.

Av Mari Kristine Buckholm, 25. september 2019

– Dette er en vanvittig morsom anerkjennelse å få og er en «big deal» for selskapet. Når du hører hva Innovasjon Norge sier om denne næringsklyngen og vi blir Årets Partner i akkurat den klyngen… Det smaker godt, røper Rune Winther i Multiconsult med et bredt smil.

Motivasjon til aktiv deltakelse

Næringsklyngen NCE Smart Energy Markets består i dag av over 70 klyngemedlemmer. Alle bidrar på sin måte, og i anledning klyngens 10-årsjubileum i 2019, ønsket Smart Innovation Norway å løfte fram den partneren som fortjener ekstra ros for sin innsats.

«Virksomheten har deltatt aktivt i arbeidsgrupper, workshops og konferanser. De snudde seg rundt i rekordfart og la ned mye innsats vedrørende et EU-prosjekt. De har tatt initiativ til koordinering med klyngeledelsen og har et eget tverrfaglig team på sin side som koordinerer internt. De har tilført klyngen betydelig kompetanse, blant annet innen området sikkerhet.»

Slik lød begrunnelsen for prisen.

– Vi gjør mange små og store ting for å skape motivasjon til aktiv deltakelse, og det er det som gjør at vi lykkes i klyngen, forteller leder for NCE Smart Energy Markets, Kjell Reidar Mydske.

– Ingen kan alt

Under Partnerkonferansen 2019, som ble avholdt i Halden 18. september, fikk Multiconsult det synlige beviset på scenen i Simulatorsenteret. Etterpå var de to representantene både glade og stolte, men samtidig tydelige på hva klyngen har betydd for selskapet deres.

– Det er udelt positivt å være en del av en næringsklynge som denne. Samarbeid er helt nødvendig, ingen kan alt. Synergiene du kan få ut av samarbeidet er uvurderlig. Det er det det handler om, sier Winther.

Han setter stor pris på Partnerkonferansen som møteplass og trekker fram nyvinningen av året, passende kalt speed-meetings.

– Vi snakket med firmaer vi aldri ville snakket med ellers og skal i alle fall følge opp to av dem, fordi de har interessante ting som vi bør kjenne til. Det er helt konkret, sier han.

Winther får støtte av kollega i Multiconsult, Jan Stefan Karlsson:

– Det har vært veldig bra. Gjennom speed-meetings setter man seg ned og bryter noen barrierer. Man blir kjent på en annen måte enn når man går rundt og drikker kaffe i pausene. Til tross for at det kun varte i ti minutter, fikk vi mye ut av det, understreker Karlsson.

Nettverk og unike muligheter

Han forteller at hvert besøk hos klyngekoordinator Smart Innovation Norway har ført til nye bekjentskaper for Multiconsult, som igjen har åpnet for nye muligheter.

– Vi har blant annet blitt invitert med på workshop i Athen i forbindelse med C40-initiativet og Urban Heat Islands. Dette er ikke noe vi var kjent med tidligere, men ser at der er det et kjempemarked, påpeker Karlsson.

I år var Multiconsult i tillegg med på utviklingen av en omfattende prosjektsøknad til EUs Horisont 2020-program, samt flere workshoper med ulike relevante temaer.

– I mars var jeg med på Pre Mortem-workshop hos NRK. Jeg har bortimot 30 års erfaring med risikovurderinger, men der lærte jeg en ny metode for risikovurdering og den har jeg allerede brukt to ganger internt i selskapet – med stor glede, forteller Winther.

NRK er samarbeidspartner med Smart Innovation Norway gjennom Olympiatoppens Prestasjonsklynge, og sammen har organisasjonene holdt workshoper for sine partnere i både Halden og Oslo.

– Vi er ikke tvil om at vi har fått mye igjen for å være en del av næringsklyngen, sier Karlsson og Winther, nærmest i kor.