«Nye» PANGSTART får en halv million kroner i gave

– De har et stort hjerte for gründervirksomhet

I går signerte SpareBank1 Stiftelsen Østfold Akershus og Sparebank 1 Østfold Akershus avtalen med Smart Innovation Norway som både femdobler budsjettet og tilfører betydelig kompetanse til en ny og forbedret utgave av gründerprogrammet PANGSTART.

– Denne støtten er helt avgjørende for å gjennomføre nyvinningene PANGSTART Gründer og PANGSTART Akselerator med den kvaliteten vi ønsker, sier Lorenzo Ruscelli, leder for Smart Inkubator hos Smart Innovation Norway.

I høst kjører Smart Innovation Norway forretningsutviklingsprogrammet PANGSTART for sjette gang, men denne gangen med flere endringer – både på konsept, innhold og budsjett.

Tilfører kapital og kompetanse

For å ta det siste først; Sparebank1-stiftelsen Østfold-Akershus har valgt å gå inn med cirka en halv million i økonomisk støtte, som betyr en femdobling av PANGSTART-budsjettet. Samtidig vil Sparebank1 Østfold-Akershus tilby sin innsikt og kompetanse til deltakerne gjennom workshops og rådgivning i løpet av programmet. I går ble avtalene signert.

Jon Tørmoen, direktør for bedriftsmarked i Sparebank 1 Østfold Akershus og Just Erik Næss, daglig leder i Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus.

– Vi vil bidra ved å fortelle hvordan deltakerne kan tilnærme seg bank og forhåpentligvis ufarliggjøre banken litt. Vi ønsker å hjelpe dem med å manøvrere seg fram mot å få finansiering. I tillegg er det viktig for oss å være i slike miljøer for å lære. Vi er opptatte av å få nye impulser, se nye forretningsmuligheter og forstå hvordan gründere tenker i dag, sier Jon Tørmoen (til venstre i bildet over), direktør for bedriftsmarked i Sparebank 1 Østfold Akershus.

– Vi gir denne gaven fordi vi har sett mange gode resultater herfra og ønsker å være med på det nye, utvidede opplegget, forteller daglig leder i Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus, Just Erik Næss.

Splitter nytt konsept

Programmets konsept er videutviklet i form av en tredeling av forretningsutviklingstilbudet, som nå er skreddersydd til oppstartsbedrifter og gründere i ulike faser. De tre nyvinningene er PANGSTART Gründer, PANGSTART Akselerator og PANGSTART Global, som kjøres i ulike perioder i løpet av året.

– Kort fortalt er PANGSTART Gründer et idé- og markedsavklaringsprogram for gründere i tidlig fase, mens PANGSTART Akselerator handler om å skaffe kunder og hente kapital. Gjennom PANGSTART Global hjelper vi startups ut internasjonalt og tar dem med til verdens innovasjonshovedstad, Silicon Valley, forteller Ruscelli.

Høyere ambisjonsnivå

Årsaken til videreutviklingen skyldes i stor grad de svært positive resultatene tidligere PANGSTRAT-deltakere har fått i etterkant av programmet. Av alle 40 oppstartsbedriftene som har fullført PANGSTART i regi av Smart Innovation Norway siden første program i 2017, er 97 prosent fortsatt i drift, 95 prosent har fått finansiering og 5 prosent ligger på topp 15-listen over Norges mest lovende startups i 2019.

– Fordi vi har sett at programmet har fungert så bra, ønsket vi å øke ambisjonsnivået og utvide tilbudet vårt. For å få til det, trenger vi sponsorer, påpeker Ruscelli. Han legger til:

– SpareBank 1 Østfold Akershus og SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus viser at de har et stort hjerte for gründervirksomhet og deres bidrag hjelper oss med å løfte oppstartsbedriftene ut i verden.

PANGSTART Gründer gir

  • verdifull innsikt og verktøyene som trengs for å bygge en løsning kunden faktisk vil ha.
  • inspirasjon til å utvikle bedriften/forretningsideen i rekordfart.
  • hjelp til å hente kapital og skaffe kunder.
  • tilgang til et profesjonelt nettverk og et av Norges fremste innovasjonsmiljøer.

Les mer: www.pngstart.no