– Morsomt å skape historie!

Nordic Media Lab var med på å styre showet da Norges – kanskje til og med verdens – første heldigitale konferanse gikk av stabelen i dag.

GJORDE OPPTAK: Produsent Trond-Atle Bokerød (til høyre) i Nordic Media Lab hadde ansvar for scenografien da innspillingen til Norges første heldigitale konferanse ble gjort for noen uker siden. (Foto: Privat)

– Vi har gjort opptak av foredrag og debatter som skal vises under Innovation Day, Green Day og Career Day, sier Trond-Atle Bokerød, Executive Producer i Nordic Media Lab hos Smart Innovation Norway.

De tre «dagene» er henholdsvis 29. august (i dag), 30. august og 7. september, og de er alle såkalte heldigitale konferanser, som enkelt og greit betyr at alt foregår over nett. Absolutt alt. Man trenger altså ikke fysisk å møte opp noe sted.

– Det er sannsynligvis første gang i verden at man arrangerer en konferanse som er så gjennomført digital, kommenterer Bokerød.

Historisk konferanse

Det er selskapet Onvent som er arrangør, og de har skaffet noen svært prominente navn som foredragsholdere til historiske Innovation Day.

Blant disse er ingen ringere enn statsminister Erna Solberg, Walter Qvam (styreleder i DigitalNorway) og Jan Grønbech (Country Director Google Norway), for å nevne noen.

– Onvent ønsket å gjøre noe nytt, skape en ny måte å holde konferanse på. Det er ikke et webinar og ikke en konferanse slik vi er vant til. Du går inn på en nettside og det er lagt opp som om du står i messeområde. Du går rundt i et virtuelt miljø og kan klikke på forskjellige stands for presentasjoner og mer informasjon, forteller produsenten.

Med andre ord er målet at deltakeren skal være interaktiv bruker, og ikke en passiv lytter.

– Du kan for eksempel livechatte med de som står på standen. Det kan være videochat, mobilchat – ja, hva du vil, sier Bokerød.

GJORDE OPPTAK: Produsent Trond-Atle Bokerød (til høyre) i Nordic Media Lab hadde ansvar for scenografien da innspillingen til Norges første heldigitale konferanse ble gjort for noen uker siden. (Foto: Privat)
Chat med foredragsholderen

Han forklarer at selve konferansen er satt sammen som en blanding av forhåndsinnspilte og direktesendte foredrag og paneldebatter.

– På konferansedagen blir alt spilt av lineært og i et bestemt program. Foredragsholderne er enten tilgjengelige selv, eller har en representant tilgjengelig til å svare på spørsmål over «live chat» etterpå, sier Bokerød.

Han legger til:

– Det er ikke alle som synes det er enkelt å oppsøke en foredragsholder for å stille spørsmål på en vanlig konferanse. Her er terskelen lavere. Du trenger bare å klikke deg inn på chatten.

Alt konferansematerialet kommer til å ligge på nettsiden i et par uker etterpå, og livefunksjonene blir da erstattet med e-post.

– Dette er fremtiden

Nordic media Lab deltar som partner og har vært en sentral bidragsyter i arbeidet med å planlegge og spille inn innhold til konferansene.

– Jeg tenkte at ideen var såpass kul at her må vi være med å bidra. Det som er mest interessant er formatet, og hvordan det vil fungere kommunikasjonsmessig. Det blir sikkert ikke helt optimalt i år, siden det er første gang vi gjør dette. Men det er slikt man lærer av, påpeker Bokerød.

Han hadde selv ansvaret for scenografien under de forhåndsinnspilte debattene og styrte mer eller mindre hvordan alt og alle skulle framstå. I etterkant har resten av Nordic Media Lab-gjengen klippet sammen opptakene som skal vises under konferansene.

– Jeg tror dette er framtiden. De heldigitale konferansene er miljøvennlige og sparer bedrifter for både tid og penger. Det er morsomt å være med på å skape historie, avslutter Bokerød.